U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zoete aardappel-flappen met appel en amandel

20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 100 g Aviko Zoete Aardappel Blokjes (verpakking 450 g), ontdooid
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 1 friszoete handappel (bijv. Jonagold)
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 3 el suiker
  • 2 el rozijnen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 el amandelschaafsel
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Meng de appel met de blokjes zoete aardappel, de kaneel, 2 eetlepels suiker en de rozijnen.
  • Verdeel de aardappel-appelvulling over de deegplakjes, maar houd de randen vrij. Bestrijk de randen dun met ei.
  • Vouw het deeg schuin over de vulling. Druk de naden goed aan; gebruik eventueel een vork. Leg de flappen op de bakplaat.
  • Bestrijk de aardappelflappen dun met ei en bestrooi ze met het amandelschaafsel en de rest van de suiker.
  • Bak de aardappelflappen in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 250 kcal
  • 13 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 28 g koolhydraten
  • 4 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen