Zoete aardappel-flappen met appel en amandel
20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
- Meng de appel met de blokjes zoete aardappel, de kaneel, 2 eetlepels suiker en de rozijnen.
- Verdeel de aardappel-appelvulling over de deegplakjes, maar houd de randen vrij. Bestrijk de randen dun met ei.
- Vouw het deeg schuin over de vulling. Druk de naden goed aan; gebruik eventueel een vork. Leg de flappen op de bakplaat.
- Bestrijk de aardappelflappen dun met ei en bestrooi ze met het amandelschaafsel en de rest van de suiker.
- Bak de aardappelflappen in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 250 kcal
- 13 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 28 g koolhydraten
- 4 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen